Over ons

Van Es Catering & Partyservice is een familiebedrijf dat sinds 1 april 1988 aan de Zeeweg in IJmuiden is gevestigd.

Anneke en Johan van Es zijn echte IJmuidenaren. Opa van Es runde vroeger een bekende zeevisgroothandel waar Johan als kind vaak te vinden was. De ervaring die hij daarmee heeft opgebouwd, kon hij goed gebruiken in de horeca.

Anneke heeft jarenlang met plezier in de ouderenzorg gewerkt. Zowel op het gebied van catering en zorgverlening stond zij haar mannetje. Dus je kunt met recht zeggen dat er een gouden koppel was geboren!

Voordat Anneke en Johan zich vestigden in IJmuiden, runden zij eerst een cafetaria/bar in Ede. Na zeven jaar hard te hebben gewerkt, waren zij toe aan een nieuwe uitdaging. Het gemis van het strand en de zee bracht het echtpaar weer terug naar IJmuiden.

De mogelijkheid deed zich toen voor om zich aan de Zeeweg te vestigen. Deze uitdaging werd met beide handen aangegrepen. De snackbar, inmiddels uitgebreid met catering- en partyservice, bestaat bijna 30 jaar.

Anneke en Johan kregen een zoon, Frank, en een dochter, Denise. Denise runt samen met haar vriend Rick het restaurant De Koperen Vis in Monnickendam. Frank (spreek uit als Frenk) heeft in verschillende gerenommeerde horecazaken gewerkt, waaronder Hotel Augusta in IJmuiden, Hotel Carlton Square in Haarlem, Restaurant ‘t Gildenhuys in Beverwijk en Restaurant Chapeau in Bloemendaal. Het horecabloed zit dus in de familie!

Sinds 2004 is Frank mede-eigenaar van de zaak van Anneke en Johan. Koken en gastheerschap is zijn passie! Voor hem was het een logische stap om in het bedrijf van zijn ouders te stappen en zijn aanvulling te geven als nieuwe generatie.

In 2015 heeft het team van Van Es Catering & Partyservice versterking gekregen van Tom Huizinga, voormalig chef-kok van Restaurant IJmond in IJmuiden.